Årets unga kvinnliga ledare jobbar på Statens servicecenter

Era Gerguri

Era Gerguri får pris som ledarförebild i en organisation som genomgår en förändringsresa. Foto: Pär Grännö.

Era Gerguri, kontorsområdeschef på Statens servicecenter, har utsetts till ”Årets unga ledande kvinna 2019” i Jönköpings län. I sitt arbete leder hon 16 medarbetare på servicekontoren i Gislaved, Nässjö, Tranås och Vetlanda.

– Jag är så glad och tacksam över den här utmärkelsen. Det hade aldrig gått utan mina medarbetare, vi delar det här priset, säger Era Gerguri.

Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram fler ledarförebilder i Jönköpings län.

Drivs av att jobba med samhällsnytta

Era Gerguri har trots sin unga ålder redan flera års erfarenhet och nominerades till utmärkelsen av hela arbetsgruppen. Det hon tycker är bäst med att arbeta som chef på Statens servicecenter är att få vara del av en viktig samhällsfunktion.

– I mitt arbete har jag stora påverkansmöjligheter. Tillsammans med medarbetarna formar vi vår verksamhet och gör stor nytta för våra kunder. Jag är stolt över att arbeta på Statens servicecenter.

Som ledare beskrivs hon som en drivande resultatmänniska som förväntar sig mycket av varje individ men samtidigt ger mycket stöttning.

– Jag vill att mitt ledarskap ska skapa nöjda medarbetare som skapar gott arbete och bra bemötande och service för våra kunder. Jag är en ledare som har stor tilltro till mina medarbetare. Jag är lyhörd, rak och ställer samtidigt höga krav och strävar alltid framåt och vågar utmana.

Ledarförebild vid förändringsresa

Prisutdelningen för Årets unga ledande kvinna 2019 ägde rum den 5 mars. Bakom priset står Handelskammaren i Jönköpings län och Science Park. Juryn motiverar priset så här:

”Med kommunikation, transparens och ett tydligt fokus på medarbetarnas välmående har årets unga ledande kvinna lyckats leda sin grupp genom en större organisationsförändring och samtidigt nått avdelningens mål och bibehållit nöjda kunder. Trots sin unga ålder visar årets vinnare ett moget ledarskap och integritet – dessutom med en stor dos självkännedom och ödmjukhet. Skärpa, kompetens och mod kommer ta den här ledaren hur långt hon än vill nå i sin ledarskapskarriär.

Att leda i förändring – dessutom på distans – är en tuff utmaning som årets unga ledande kvinna klarat med bravur. Årets unga ledande kvinna 2019 är Era Gerguri, Statens Servicecenter.”

– Nu kommer jag att arbeta vidare med stort engagemang, motivation och ett extra stort leende på läpparna, avslutar Era Gerguri.

Senast uppdaterad: 2020-03-06