Intensiv planering för nya service­kontoren

Bild

Susanne Wigstrand, Stina Munters, Vansbro kommun, och Fredrika Henriksson, framför Vansbro Medborgarhus.

Preliminära invigningsdatum har nu satts för de nya servicekontoren i Vansbro, Torsby, Åsele och Storuman. Före midsommar ska kontoren vara i drift och nu jobbar projektgruppen för högtryck för att allt ska komma på plats i tid.

– Just nu befinner vi oss i en intensiv förberedelsefas. Det är många inblandade i projektet och vi jobbar bland annat med att lösa frågeställningar inom lokaler, säkerhet, IT, juridik och HR. Dessutom finns verksamhetsfrågor som berörs, säger Susanne Lindestam Öktem, projektledare.

Trots att det återstår mycket arbete, så är de preliminära invigningsdatumen redan satta:

  • Åsele den 10 juni
  • Storuman den 11 juni
  • Vansbro den 15 juni
  • Torsby den 16 juni

Stort lokalt intresse

Häromveckan besökte projektgruppen Vansbro och Torsby för att träffa kommun­represen­tanter och titta på möjliga lokaler. I samband med besöket bjöds även journalister från lokalmedier till en pressträff.

– Det var ganska många journalister som hade nappat på inbjudan, det visar att det är stort lokalt intresse för våra nyetableringar. Samtidigt är det ju knepigt att svara på specifika frågor då vi ännu inte är framme vid några konkreta beslut, säger Susanne Lindestam.

Servicekontoren i Åsele, Storuman, Vansbro och Torsby beslutades av regeringen vid höst­budgeten 2019, och kommer erbjuda tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Arbetsförmedlingens kundtorg.

Senast uppdaterad: 2020-03-16