Allt fler väljer digitala lönebesked

Bild

​Bild från Skatteverkets informationsfilm om Mina meddelanden. Illustration: Skatteverket.​

Antalet lönespecifikationer som skickas digitalt via tjänsten Mina meddelanden ökar varje månad och var i mars uppe i 51 procent.

Den digitala posten från Statens servicecenter fortsätter att öka

Sedan Statens servicecenter anslöt till lönetjänsten till Mina meddelanden för några månader sedan ser vi att fler och fler användare, på myndigheter som är kunder till oss, tar emot sin lönespecifikation digitalt. Nu i mars valde mer än hälften den digitala vägen, säger Sara Skoog, projektledare vid Statens servicecenter.

– För mig som statstjänsteman är det självklart att föregå med gott exempel och välja digital post om jag ges möjligheten. Jag tror att fler och fler börjar tänka så. Det är det mest kostnadseffektiva, miljövänligaste och säkraste sättet att ta emot myndighetspost på, säger Sara Skoog.

Förutom att lönespecifikationerna görs tillgängliga för användaren i lönesystemen eller skickas med vanlig post, erbjuds nu även möjligheten att ta emot sin lönespecifikation i en digital brevlåda.

Hör en kund berätta

Susanne Lindahl. Foto: Rekryteringsmyndigheten

Susanne Lindahl, HR-specialist på Rekryteringsmyndigheten, svarar på
några frågor om hur de upplevde vår utökade digitala service genom
Mina meddelanden.

Vad tycker ni på Rekryteringsmyndigheten om att vi nu skickar digitala lönespecifikationer?
– Det är en klar förbättring när medarbetaren får tillgång till lönespecifikationen via en digital brevlåda och har tillgång var man än befinner sig. Ett exempel är alla timavlönade medarbetare, som inte använder Palasso, som nu har ytterligare en möjlighet att få tillgång till sin lönespecifikation utöver banken.

Vad blev det för reaktioner hos era medarbetare?
– Det var positiva reaktioner överlag, speciellt över att man får lönespecifikationen tidigare i månaden än via Palasso och banken. Många använder e-tjänster och e-legitimation till så många fler områden i dag. Det är en naturlig del av vardagen och det blev därför inte heller en stor reaktion bland medarbetarna vid införandet. De medarbetare som redan tidigare skaffat en digital brevlåda tycker det är smidigt att även få sin lönespecifikation på samma ställe där den ”vanliga posten” finns.

Vad tycker du är det bästa med att få myndighetspost via en digital brevlåda?
– All viktig post samlas på ett ställe och den är nåbar var man än befinner sig.

Stort tack Susanne Lindahl för din medverkan!

Senast uppdaterad: 2018-05-23