Fler statsanställda tar emot sin lönespecifikation i mobilen

Civilminister Ardalan Shekarabi talar med någon utanför bild och har ett avslappnat kroppspråk. Logotyp för Mina meddelanden längst upp i högra hörnet.

Civilminister Ardalan Shekarabi. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Digitaliseringen i statsförvaltningen gör hela tiden framsteg och gör att vardagen blir lite enklare. Fler och fler statsanställda erbjuds exempelvis möjligheten att ta emot sina lönespecifikationer i en digital brevlåda – civilminister Ardalan Shekarabi är en av dem som nyttjar möjligheten.

Tjänsten Mina meddelanden har utvecklats av Skatteverket som ett säkert och flexibelt sätt att ta emot och samla myndighetspost på ett ställe. De som vill få myndighetspost digitalt, exempelvis lönespecifikationen, behöver först skaffa en digital brevlåda som är godkänd för Mina meddelanden. Därefter kan personen logga in med e-legitimation från vilken enhet som helst. Allt fler erbjuds möjligheten i takt med att lönetjänsten från Statens servicecenter omfattar fler och fler statsanställda.

Civilministern uppskattar förenklingen

Civilminister Ardalan Shekarabi fick sin första lönespecifikation via en digital brevlåda för bara några dagar sedan. Han tycker att Mina meddelanden innebär ett stort framsteg och är en bra lösning för att göra en förenkling för individen möjlig.

– Vad smidigt det var att få lönespecifikationen i mobilen! Informationen blir mer lättillgänglig för mig som statsanställd. Eftersom jag reser mycket behöver jag sköta många av mina privata ärenden digitalt för att vara uppdaterad. Jag tror fler än jag uppskattar förenklingar i vardagen.

Digitalisering på frammarsch

Allt fler människor i Sverige väljer Mina meddelanden framför papperspost från myndigheter. På bara ett år har antalet användare stigit från 1 500 000 till 2 800 000 och trenden pekar fortsatt uppåt.

Läs vidare

Senast uppdaterad: 2019-03-12