Nya servicekontor ska öppnas av Statens servicecenter

Statens servicecenter har den 25 juni fått ett regeringsuppdrag att öppna nya servicekontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och i Ulricehamns kommun.

Servicekontoret i Ulricehamn ska öppna senast den 1 juni 2021. Övriga ska öppnas senast den 1 november samma år.

– Nu stärker Statens servicecenter den statliga närvaron och servicen i hela landet. Vi gör det enklare för medborgare att få personlig vägledning i olika tjänster från myndigheter, säger Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson.

I juni 2020 har Statens servicecenter öppnat fyra servicekontor i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele på uppdrag av regeringen.

Mer om servicekontoren

På servicekontoret får kommunens invånare och företagare hjälp med information och vägledning från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att boka möte med arbetsförmedlare och för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.

Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen. Det finns 117 servicekontor med cirka 800 servicehandläggare.

Senast uppdaterad: 2020-06-29