Ny adress och Arbetsförmedlingens kundtorg till servicekontoret i Katrineholm

Den 11 oktober flyttar Statens servicecenters servicekontor i Katrineholm in till den nya lokalen på Köpmangatan 20. Samtidigt tar servicekontoret i Katrineholm över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Syftet med införandet är att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontor för att få hjälp med enklare ärenden och allmän information om Arbetsförmedlingens erbjudanden och tjänster. På servicekontoret går det också att få guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, skriva in sig som arbetssökande, aktivitetsrapportera, använda datorer för självservice samt för att skriva ut och fylla i blanketter.

Medier är välkomna att besöka servicekontoret i anslutning till invigningen. Föranmälan görs till kontorsområdeschef Elinor Wigander Mattsson.

– De nya lokalerna är anpassade utifrån verksamhetens behov att ge en trygg och effektiv medborgarservice. Nu blir det dessutom lättare för många av våra besökare när fler myndighetstjänster samlas under ett och samma tak. Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att bland annat vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, säger kontorsområdeschef Elinor Wigander Mattsson.

– Samarbetet med Statens servicecenter är ett viktigt led i arbetet med att säkerställa en lokal närvaro och innebär att vi blir mer tillgängliga på fler platser. Det stärker våra möjligheter att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare, säger Kristina Bengtsson, chef Arbetsförmedlingen Södermanland.

Kundtorgstjänsten finns nu på samtliga servicekontor i Södermanlands län:
Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping och Strängnäs.

Från den 11 oktober är det servicekontoren i Södermanlands län som tar emot spontanbesök som gäller Arbetsförmedlingens tjänster. Arbetssökande med behov av bokade besök på Arbetsförmedlingen kommer även i fortsättningen att erbjudas denna möjlighet hos Arbetsförmedlingen.

Den 2 juli 2019 tecknades en överenskommelse om samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter. Målet var att servicekontoren tar över den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg.

Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Sammanlagt har servicekontoren i landet 2,4 miljoner besökare årligen.

Senast uppdaterad: 2021-10-07