Årsredovisning 2020 – ett utmanande år med många positiva resultat

För fjärde året i rad kan vi redovisa ett ekonomiskt överskott i verksamheten. Fyra nya servicekontor, införande av Arbetsförmedlingens kundtorgstjänst, fortsatt effektivisering av de administrativa tjänsterna och höga betyg från kunderna. Årsredovisningen för 2020 vittnar om ett mycket händelserikt år.

Ekonomiskt överskott

Myndigheten startade 2012 med 80 miljoner i underskott, något som vi lyckats vända och vi kan nu för fjärde året i rad redovisa ett positivt ekonomiskt resultat. 2020 uppgick resultatet till 26,6 miljoner kronor vilket är 18,6 miljoner kronor bättre än resultatkravet i regleringsbrevet.

Avgiftssänkning och standardisering

Vi har under 2020 fortsatt arbetet med att effektivisera de administrativa tjänsterna. Därför kunde vi för första gången sänka avgifterna för lönerelaterade tjänster från halvårsskiftet. Vi arbetade vidare med den standardiserade grundtjänsten inom ekonomi, e-handel och lön, en satsning som ger större möjligheter att uppnå automatiserade processer och att höja effektiviteten. Flera kundmyndigheter har nu anslutit sig till grundtjänsten som vi fortsätter att utveckla.

Fler servicekontor öppnades

Under året öppnade vi fyra nya servicekontor i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele. Vi har även arbetat med regeringsuppdraget att etablera nya servicekontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Ulricehamn. Dessa kommer att öppnas under 2021. Under hela 2020 har vi arbetat med att införa Arbetsförmedlingens kundtorgstjänst på servicekontoren, och tjänsten fanns på 81 servicekontor vid årets slut.

Kunderna ger oss högre betyg

Betyget från våra kunder ökar. Vi har fått ett bättre resultat i den årliga NKI-undersökningen inom samtliga områden. Vi har även fått fina siffror från de kundundersökningar som genomförts på servicekontoren, där 94 procent av de som svarade på höstens undersökning upplevde att bra bemötande.

 

En lättillgänglig kort version

För att underlätta för dig som snabbt vill ta del av våra resultat och vilka Statens servicecenter är har vi tagit fram en lättillgänglig kort version.

Vi summerar 2020 – vårt bidrag till en effektiv statsförvaltning (PDF, öppnas i nytt fönster) , 1 MB.

Årsredovisningen i sin helhet

Årsredovisning 2020 (PDF, öppnas i nytt fönster) , 1 MB.

 

Senast uppdaterad: 2021-03-10