Digitalt ministerbesök på servicekontor

Bild på Lena Micko och Harriet Rådahl

Den 31 mars gjorde civilministern ett digitalt återbesök i Storuman. Harriet Rådahl på servicekontoret i Storuman var uppkopplad på mötet. Bildmontage. Foto på Lena Micko: Ninni Andersson/Regeringskansliet

I juni 2020 öppnade Statens servicecenter fyra nya servicekontor i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Vid invigningen deltog bland andra civilminister Lena Micko. Den 31 mars gjorde civilministern ett digitalt återbesök i Storuman för att ta del av servicehandläggarnas erfarenheter.

– Etableringen av servicekontoren i Storuman är konkreta exempel på regeringens ambition om att det ska vara möjligt att leva, bo och verka på landsbygden. Med fler servicekontor och fler myndigheter som är anslutna till verksamheten kan vi stärka den statliga servicen över hela landet, säger civilminister Lena Micko.

Samtalen handlade bland annat om de lokala servicekontorens verksamhet och utmaningar, inte minst med anledning av de särskilda förutsättningar som covid-19 ställer på verksamheten.

– Jätteroligt att Lena Micko tar sig tid att genomföra ett digitalt möte med oss. Hon var nyfiken och intresserad av att få höra våra tankar till att eventuellt kunna utveckla verksamheten på servicekontoren, säger kontorsområdeschef Eva Waara.

Senast uppdaterad: 2021-03-31