Mer statlig service på plats i Skiftinge i Eskilstuna

Bild

Med invigningen av servicekontoret i Skiftinge, Eskilstuna finns nu 138 statliga servicekontor i landet.

Statens servicecenter stärker den statliga närvaron och inviger den 28 november ett nytt servicekontor i stadsdelen Skiftinge, norr om Eskilstuna centrum. Med öppnandet av Skiftinge servicekontor finns nu 138 statliga servicekontor runt om i landet.

–Vi har redan fått många frågor och uppmärksamhet från våra kunder på citykontoret i Eskilstuna kring vårt nya kontor. Min uppfattning är att det kommer att vara uppskattat för boende i och omkring Skiftinge att få statlig service på närmare håll, säger Elinor Wigander Mattsson, kontorsområdeschef på Statens servicecenter.

Öppnandet av det nya servicekontoret i stadsdelen Skiftinge är en del av det regeringsuppdrag som Statens servicecenter fick 2021 för att öka den lokala statliga servicen i landet, så som på mindre orter och i mer utsatta områden.

Förstärker den statliga närvaron i landet

– Vi förstärker nu den statliga närvaron i ett område där vi ser att behovet finns. Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger Statens servicecenters regionchef Fredrika Henriksson.

Vid invigningen deltog förutom Statens servicecenter även tjänstemän från Eskilstuna kommun, däribland Josefine Helleday (S), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Eskilstuna. Servicekontoret invigdes bland annat av servicehandläggaren Almira Maxhuni som knyter upp invigningsbandets rosett.

–Det känns jätteroligt att vi öppnar ett nytt servicekontor här och vi hoppas såklart att det kommer att bli välbesökt, säger hon.

Med öppnandet av servicekontoret i Skiftinge finns nu 138 statliga servicekontor runt om i landet. I Eskilstuna centrum finns sedan tidigare ett servicekontor som öppnade 2010. Under 2023 har Statens servicecenter öppnat 10 nya servicekontor.

Mer om servicekontoret i Skiftinge

Servicekontorets adress är Karl Hovsbergsgatan 43 i Skiftinge centrum. Öppettiderna är tisdagar och torsdagar mellan klockan 10.00-16.00 med lunchstängt mellan 12.30-13.30

På våra statliga servicekontor kan privatpersoner och företag få information, vägledning och hjälp i tjänster som rör Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och på vissa orter Migrationsverket.

Under 2022 hade de statliga servicekontoren närmare 2,6 miljoner besökare och drygt tre miljoner ärenden hanterades.

Senast uppdaterad: 2023-11-29