Ny information om pågående driftstörning som påverkar åtkomsten till Primula

Bild

Statens servicecenter för en fortsatt tät dialog med Tietoevry för att planera våra åtgärder. Tietoevry bekräftar i dag att återställningsarbetet går framåt, vilket är positivt.

Statens servicecenter arbetar nära och metodiskt tillsammans med Tietoevry för att snabbt få till stånd återställningslösningar för att återgå till normal verksamhet. Det är för tidigt att säga när och i vilken omfattning vi kan arbeta som vanligt i systemet igen.

I förebyggande syfte förbereder vi oss samtidigt för att aktivera reservlönerutinen, om det mot förmodan skulle behövas. Statens servicecenter kommer således att betala ut februarilönen även om systemet inte är helt återställt.

Under natten till den 20 januari drabbades it-företaget Tietorevry av en omfattande cyberattack. Incidenten påverkade bland andra vår myndighet som sköter lönehanteringen åt närmare hälften av alla statligt anställda i Sverige.


Senast uppdaterad: 2024-01-26