Nu inviger vi Malmös fjärde statliga servicekontor

Två män hälsa på varandra

Servicehandläggare Predrag Petrovski och civilminister Erik Slottner.

25 januari öppnar Statens servicecenter ett servicekontor på Mobilia i Malmö. Här erbjuds myndighetskontakt med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket samt Malmö stads kontaktcenter.

– Det nya servicekontoret blir en viktig knutpunkt för våra besökare i södra Malmö. Servicekontoret blir också ett bra tillskott för att avlasta befintliga kontor i Malmö, säger kontorsområdeschef Ann-Louis Göransson.

Servicekontoret som ligger på Mobilia, med ingång från Per Albin Hanssons väg, beräknas dagligen kunna ta emot omkring 300 besökare.

– Vi förstärker den statliga närvaron lokalt och förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter, för invånare som behöver en personlig kontakt, säger generaldirektör Åsa Lindh.

Service från såväl stat som kommun

Liksom på servicekontoren på Rosengård och Värnhem samarbetar vi här med Malmö stad och kommunvägledare kommer att finnas på plats på servicekontoret för att kunna hjälpa besökare med kommunala ärenden.

– Samlokaliseringen med Statens servicecenter har gett ett stort mervärde till Malmöborna och vi är glada över att finnas tillsammans på ännu en plats. Genom vårt samarbete har vi unika förutsättningar att ge den bästa servicen i ett helhetsperspektiv utifrån besökaren behov, säger enhetschef för Malmö stads kontaktcenter, Ann Ekvall.

Senast uppdaterad: 2023-01-25