Statligt servicekontor flyttar in hos Rinkebys medborgarkontor

Servicehandläggare på servicekontoret i Rinkeby

Seena Neshaie och Zeinab Faleh är servicehandläggare på det mobila kontoret i Rinkeby.

Statens servicecenter finns nu på plats i Rinkeby. Med start den 24 augusti kan Rinkebybor få hjälp och vägledning i myndighetsärenden på kommunens medborgarkontor.

Nu kan privatpersoner och företagare få hjälp med digitala tjänster, att fylla i blanketter och få svar på frågor från våra samverkansmyndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket på medborgarkontoret i Rinkeby.

– Vi är väldigt glada att vi nu kan arbeta sida vid sida med det kommunala medborgarkontorets samhällsvägledare. Det blir lättare för invånare när stat och kommun kan ge service på samma plats.

Vi vet att många Rinkebybor idag besöker våra andra servicekontor i Stockholm. Nu kan de hitta Statens servicecenter på hemmaplan, säger regionchef Maria Uddin Åkeson.

Från och med den 24 augusti är Statens servicecenters mobila team med servicehandläggare på plats - alla dagar i veckan, samma tider som medborgarkontoret är öppet.

Statens servicecenter har ett regeringsuppdrag om att öppna ett servicekontor i Rinkeby. Att vi nu bedriver vår verksamhet samlokaliserade med kommunen är en tillfällig lösning till dess att det permanenta servicekontoret finns på plats.

Mer info om det mobila servicekontoret i Rinkeby

Senast uppdaterad: 2023-08-25