Migrationsverkets tjänster på fler statliga servicekontor

dörrskyltar montage

Fler kan få hjälp med Migrationsverkets tjänster på statliga servicekontor. Den 10 oktober införs tjänsten på servicekontor i Västerås, Örebro C, Umeå, Växjö C, Sundsvall och Sollefteå.

– När vi samlar service för fler myndigheter på en och samma plats underlättar vi för våra besökare som kan få hjälp med olika frågor vid ett och samma tillfälle, säger Paul Larsson, chef för medborgarservice på Statens servicecenter.

Sedan 2021 har Statens servicecenter erbjudit service för Migrationsverkets räkning på ett antal statliga servicekontor. Bland annat har besökare kunnat få stöd i att använda digitala självbetjäningstjänster samt information om regelverk och processer.

Utbud ökar på sikt

Nu har samarbetet övergått i en formell servicesamverkan och vid utgången av 2023 kommer Migrationsverkets tjänster att finnas på totalt 27 orter.
Även utbudet av tjänster ska på sikt öka. Bland annat kommer servicekontoren att uppta foto och fingeravtryck vid exempelvis ansökning av uppehållstillståndskort och resedokument.

– Genom att samverka kring lokal statlig service bidrar vi till en effektivare statsförvaltning, samtidigt som servicen blir tillgänglig för fler genom att den finns på fler orter runtom i landet, säger Åsa Lindh, generaldirektör på Statens servicecenter.

Tjänsten införs på servicekontor under hösten

Servicekontoren som inför tjänsten den 10 oktober är: Västerås, Örebro City, Umeå, Växjö City, Sundsvall och Sollefteå.

Under hösten kommer Migrationsverket även att införas på följande servicekontor: Kiruna, Luleå, Göteborg (Nordstan, Gamlestan och Järntorget, Uppsala City, Norrköping City, Södertälje, Malmö (Värnhem och Mobilia) och Stockholm (Hallunda, Odenplan, Kungsholmen och Liljeholmen).

Senast uppdaterad: 2023-10-10