Privat

Statens servicecenter ansvarar för landets statliga servicekontor där du som privatperson eller företagare kan få vägledning och information. Det finns 116 servicekontor från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Under 2021 utökar vi till 120 servicekontor.

Detta kan du få hjälp med

På servicekontoren samverkar vi med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Varje servicehandläggare kan hjälpa till med både skatte-, socialförsäkrings- och pensionsärenden. Vi guidar också besökare på 92 av våra 116 servicekontor i Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster. 2021 ska kundtorgstjänsten finnas på samtliga servicekontor.

På våra servicekontor kan du få allmän vägledning och råd, hjälp med blanketter och ansökningar, information om pågående ärenden och hjälp att boka möten med handläggare i specifika ärenden.

På vissa servicekontor erbjuds i dag även möjlighet att ansöka om Id-kort.

Besök på servicekontor under coronapandemin

Statens servicecenter tar risken för spridning av coronaviruset på största allvar. Du är välkommen till våra servicekontor om du är frisk. Har du minsta förkylningssymtom bör du stanna hemma och istället använda myndig­heternas digitala tjänster och/eller kundtjänster.

Vi uppmanar besökare att följa anvisningar på plats samt information och instruktioner från besöksvärdar och personal. Tillsammans arbetar vi för att besöket ska vara så tryggt och säkert som möjligt för samtliga.

Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att begränsa smittspridning av corona.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd

Hitta till ditt närmaste servicekontor

Aktuell information om öppettider för ett servicekontor på din ort hittar du på myndigheternas webbplatser.

Kontaktuppgifter myndigheter

Arbetsförmedlingen
arbetsförmedlingen.se
Telefon kundtjänst: 0771-416 416

Försäkringskassan
forsakringskassan.se
Telefon kundtjänst: 0771-524 524

Pensionsmyndigheten
pensionsmyndigheten.se
Telefon kundtjänst: 0771-776 776

Skatteverket
skatteverket.se
Telefon kundtjänst: 0771-567 567

Arbetsförmedlingens logotyp

Kundtorgsverksamheten flyttar successivt in på servicekontor i hela landet. Sök din ort via nedan länk för närmare information.

Information om servicekontor hos Arbetsförmedlingen

Samlad statlig lokal service

2018 gav regeringen Statens servicecenter uppdraget att ansvara för en samlad organisation för att ge statlig lokal service till medborgare och företag i hela landet. Från och med 1 juni 2019 har Statens servicecenter ansvaret för servicekontoren som under 2021 blir fler. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen.

Senast uppdaterad: 2021-03-01
Publicerad: 2019-05-31