Privat

Statens servicecenter ansvarar för landets statliga servicekontor där du som privatperson eller företagare kan få vägledning och information. Det finns 117 servicekontor från Trelleborg i söder till Kiruna i norr med cirka 800 service­handläggare.

Besök på servicekontor i virustider

Statens servicecenter tar risken för spridning av coronaviruset på största allvar. Du är välkommen till våra servicekontor om du är frisk. Har du minsta förkylningssymtom – stanna hemma och använd myndigheternas digitala tjänster och kundtjänster istället.

Arbetsförmedlingen

Försäkringskassan

Pensionsmyndigheten

Skatteverket

På våra servicekontor hjälper vi dig som vanligt men uppmanar till extra försiktighet. Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att begränsa smittspridning av corona. Det innebär att vi håller ett längre avstånd till varandra, vi hälsar inte genom att ta i hand och är extra noga med handhygienen.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd


Detta kan du få hjälp med

Sverigekarta med punkter för alla servicekontor i landet.

Karta över alla landets statliga servicekontor.

På servicekontoren samverkar vi med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Varje servicehandläggare kan hjälpa till med både skatte-, socialförsäkrings- och pensionsärenden. Vi guidar också besökare på cirka 70 av våra 117 servicekontor i Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster. 2021 ska kundtorgstjänsten finnas på samtliga servicekontor.

På våra servicekontor kan du bland annat få allmän vägledning och råd, hjälp med blanketter och ansökningar, information om pågående ärenden och hjälp att boka möten med handläggare i specifika ärenden.

På vissa servicekontor erbjuds i dag även möjlighet att ansöka om Id-kort.

Hitta till ditt närmaste 
servicekontor

I virustider föredrar flera att få hjälp via webben eller telefon. Du kan alltid använda myndigheternas e-tjänster eller kontakta deras kundtjänst. Du kan uppleva längre väntetider på grund av en ökad belastning i kundtjänsterna just nu. Aktuell information om öppettider för ett servicekontor på din ort hittar du på myndigheternas webbplatser.

Kontaktuppgifter myndigheter

Myndighet

Webbplats

Telefon kundtjänst

Arbetsförmedlingen

arbetsformedlingen.se

0771-416 416

Försäkringskassan

forsakringskassan.se

0771-524 524

Pensionsmyndigheten

pensionsmyndigheten.se

0771-776 776

Skatteverket

skatteverket.se

0771-567 567

.

Arbetsförmedlingens logotyp

Från juni och framåt flyttar kundtorgsverksamheten successivt in på servicekontor i hela landet. Sök din ort via nedan länk för närmare information.

Information om servicekontor hos Arbetsförmedlingen

Samlad statlig lokal service

2018 gav regeringen Statens servicecenter uppdraget att ansvara för en samlad organisation för att ge statlig lokal service till medborgare och företag i hela landet. Från och med 1 juni 2019 har Statens servicecenter ansvaret för servicekontoren som under 2020 uppgår till 117 stycken. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen.

Senast uppdaterad: 2020-07-09
Publicerad: 2019-05-31