Privat

Statens servicecenter ansvarar för landets alla statliga servicekontor där du som privatperson eller företagare kan få vägledning och information. Det finns 113 servicekontor från Trelleborg i söder till Kiruna i norr med cirka 800 servicehandläggare. Under 2020 utökar vi den statliga servicen på ytterligare fyra nya orter.

Sverigekarta med punkter för alla servicekontor i landet.

Våra 113 befintliga servicekontor visas med lila punkt på kartan. Grön punkt visar de fyra nya servicekontoren som öppnas under 2020.

Detta kan du få hjälp med

På servicekontoren samverkar vi med Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten för att på ett och samma kontor kunna erbjuda dig hjälp med olika frågor.  Det innebär att varje servicehandläggare kan hjälpa till med både skatte-, socialförsäkrings- och pensionsärenden. Vi har också ett samarbete med Arbetsförmedlingen vilket innebär att vi i dag på sex orter i landet träffar arbetsökanden för att vägledning och information i Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Denna verksamhet kommer erbjudas över hela landet.

På våra servicekontor kan du bland annat få allmän vägledning och råd, hjälp med blanketter och ansökningar, information om pågående ärenden och hjälp att boka möten med handläggare i specifika ärenden. På vissa servicekontor erbjuds i dag även möjlighet att ansöka om Id-kort.

Hitta till ditt närmaste servicekontor

I virustider föredrar flera att få hjälp via webben eller telefon. Du kan alltid använda myndigheternas e-tjänster eller kontakta deras kundtjänst. Du kan uppleva längre väntetider på grund av en ökad belastning i kundtjänsterna just nu. Aktuell information om öppettider för ett servicekontor på din ort hittar du på myndigheternas webbplatser.

Myndighet

Webbplats

Telefon kundtjänst

Arbetsförmedlingen

arbetsformedlingen.se

0771-416 416

Försäkringskassan

forsakringskassan.se

0771-524 524

Pensionsmyndigheten

pensionsmyndigheten.se

0771-776 776

Skatteverket

skatteverket.se

0771-567 567

.

Arbetsförmedlingens logotyp

På nedan servicekontor ger vi vägledning och information i Arbetsförmedlingens tjänster.

Hässleholm
Motala
Skellefteå
Strömstad
Söderhamn
Växjö


Samlad statlig lokal service

2018 gav regeringen Statens servicecenter uppdraget att ansvara för en samlad organisation för att ge statlig lokal service till medborgare och företag i hela landet. Från och med 1 juni 2019 har Statens servicecenter ansvaret för servicekontoren som under 2020 uppgår till 117 stycken. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen.

Senast uppdaterad: 2020-03-19
Publicerad: 2019-05-31