Företag

Statens servicecenter ansvarar för landets statliga servicekontor där du som privatperson eller företagare kan få vägledning och information. Det finns 113 servicekontor från Trelleborg i söder till Kiruna i norr med cirka 800 service­handläggare. Under 2020 utökar vi den statliga servicen på ytterligare fyra nya orter.

Besök på servicekontor i virustider

Statens servicecenter tar risken för spridning av coronaviruset på största allvar. Du är välkommen till våra servicekontor om du är frisk. Har du minsta förkylningssymtom – stanna hemma och använd myndigheternas digitala tjänster och kundtjänster istället.

Försäkringskassan

Skatteverket

Pensionsmyndigheten

Arbetsförmedlingen

På våra servicekontor hjälper vi dig som vanligt men uppmanar till extra försiktighet. Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att begränsa smittspridning av corona. Det innebär att vi håller ett längre avstånd till varandra, vi hälsar inte genom att ta i hand och är extra noga med handhygienen.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd


Detta kan du få hjälp med

Sverigekarta med punkter för alla servicekontor i landet.

Befintliga servicekontor visas med lila punkt på kartan. Grön punkt visar de fyra nya servicekontoren som öppnas under 2020.

På servicekontoren samverkar vi med Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten för att på ett och samma kontor kunna erbjuda dig hjälp med olika frågor.  Det innebär att varje servicehandläggare kan hjälpa till med både skatte-, socialförsäkrings- och pensionsärenden.

Vi har också ett samarbete med Arbetsförmedlingen vilket innebär att vi i dag på sex orter i landet träffar arbetsökanden för att vägledning och information i Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Denna verksamhet kommer erbjudas över hela landet.

På våra servicekontor kan du bland annat få allmän vägledning och råd, hjälp med blanketter och ansökningar, information om pågående ärenden och hjälp att boka möten med handläggare i specifika ärenden. På vissa servicekontor erbjuds i dag även möjlighet att ansöka om Id-kort.

Hitta till ditt närmaste 
servicekontor

I virustider föredrar flera att få hjälp via webben eller telefon. Du kan alltid använda myndigheternas e-tjänster eller kontakta deras kundtjänst. Du kan uppleva längre väntetider på grund av en ökad belastning i kundtjänsterna just nu. Aktuell information om öppettider för ett servicekontor på din ort hittar du på myndigheternas webbplatser.

Kontaktuppgifter myndigheter

Myndighet

Webbplats

Telefon kundtjänst

Arbetsförmedlingen

arbetsformedlingen.se

0771-416 416

Försäkringskassan

forsakringskassan.se

0771-524 524

Pensionsmyndigheten

pensionsmyndigheten.se

0771-776 776

Skatteverket

skatteverket.se

0771-567 567

.

Arbetsförmedlingens logotyp

Från juni och framåt flyttar kundtorgsverksamheten successivt in på servicekontor i hela landet. Sök din ort via nedan länk för närmare information.

Just nu kan du få hjälp här:

Hässleholm
Motala
Skellefteå
Strömstad
Söderhamn
Växjö


Samlad statlig lokal service

2018 gav regeringen Statens servicecenter uppdraget att ansvara för en samlad organisation för att ge statlig lokal service till medborgare och företag i hela landet. Från och med 1 juni 2019 har Statens servicecenter ansvaret för servicekontoren som under 2020 uppgår till 117 stycken. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare tre miljoner besök årligen.

Senast uppdaterad: 2019-09-23
Publicerad: 2019-05-31