Pressmeddelanden (RSS)


 • Vi ökar den statliga närvaron i Tingsryd
  Den 14 maj får Tingsrydsborna närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Nu har vi öppnat servicekontor i Filipstad och Ånge
  Den 23 april öppnar vi servicekontor i både Filipstad och Ånge. På de nya servicekontoren kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statlig service samlas i Östhammar
  Servicekontor 143 öppnar i Östhammar den 19 mars. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Servicekontor 142 har nu öppnat i Askersund
  Den 22 februari får invånare i Askersund närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statens servicecenter samlar statlig service i Sollentuna
  Den 6 februari får invånare i norra Stockholm närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statens servicecenter samlar statlig service i Järfälla
  Den 16 januari får invånare i nordvästra Stockholm närmare till statlig service när vi öppnar ett servicekontor i Jakobsberg. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Migrationsverkets tjänster på fler statliga servicekontor
  Fler kan få hjälp med Migrationsverkets tjänster på statliga servicekontor. Den 10 oktober införs tjänsten på servicekontor i Västerås, Örebro C, Umeå, Växjö C, Sundsvall och Sollefteå.

 • Nu samlar vi statlig service i Hageby
  Den 5 oktober får invånare i Hageby i Norrköping närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statligt servicekontor flyttar in hos Rinkebys medborgarkontor
  Statens servicecenter finns nu på plats i Rinkeby. Med start den 24 augusti kan Rinkebybor få hjälp och vägledning i myndighetsärenden på kommunens medborgarkontor.

 • Servicekontor 135 öppnar i Lysekil
  Den 30 maj får invånare i Lysekil närmare till statlig service. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Nu öppnar vi ett statligt servicekontor på Råslätt i Jönköping
  Den 24 maj får invånare på Råslätt i Jönköping närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Servicekontor 133 öppnar i västra Stockholm
  Den 15 maj öppnar vi ett servicekontor vid Brommaplan. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Nu öppnar vi ett servicekontor i Nynäshamn
  27 april öppnar Statens servicecenter ett servicekontor i Nynäshamn. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statens servicecenter och Migrationsverket sluter avtal om samverkan
  Den 18 april ingick Migrationsverket och Statens servicecenter en överenskommelse om permanent samverkan. Under år 2023 kommer statliga servicekontor på 27 orter att erbjuda service gällande Migrationsverkets tjänster.

 • Idag öppnar vi servicekontor 131 i Helsingborg
  18 april öppnar Statens servicecenter ett servicekontor på Drottninghög i Helsingborg. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Skellefteåbor kan nu få id-kort på hemmaplan
  Nu blir det enklare för boende i Skellefteå med omnejd att ansöka om id-kort. Från och med den 8 februari går det att ansöka om Skatteverkets id-kort på Statens servicecenters servicekontor på Kanalgatan 77.

 • Nu inviger vi Malmös fjärde statliga servicekontor
  25 januari öppnar Statens servicecenter ett servicekontor på Mobilia i Malmö. Här erbjuds myndighetskontakt med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket samt Malmö stads kontaktcenter.

 • Samverkan klar med Domstolsverket för ökad service till medborgare
  Under 2023 kommer parter och vittnen i en förhandling kunna delta på distans via videolänk från ett statligt servicekontor. Tjänsten kommer i ett första skede att finnas tillgänglig vid nio servicekontor i landet.

 • Bättre service till Gottsundabor
  Uppsala kommun och Statens servicecenter inleder ett samarbete i Gottsunda. Medborgare kan få hjälp med olika frågor på ett och samma ställe i Gottsunda centrum.

 • Statliga servicekontoret invigs i Skäggetorp
  Den 1 december invigs det statliga servicekontoret i Skäggetorps centrum 1A, Linköping. Vid invigningen deltar bland andra Statens servicecenters regionchef Tobias Lundin och kommunstyrelsens ordförande, Kristina Edlund.

 • Statliga servicekontoret invigs i Sölvesborg
  Den 29 november invigs av Statens servicecenter ett statligt servicekontor på Köpmansgatan 6 A i Sölvesborg. Medverkande vid invigningen är bland andra Region Blekinges vice ordförande i regionstyrelsen Kevin Ny, Statens servicecenters regionchef Marie Edman Ljungholm och Sölvesborgs kommuns näringslivschef Stefan Olofsson.

 • Migrationsverket och Statens servicecenter fördjupar samverkan
  Ökad tillgänglighet till Migrationsverkets tjänster och hjälp med fler myndighetsärenden hos Statens servicecenter. Det är inriktningen när myndigheternas generaldirektörer den 31 oktober undertecknade en avsiktsförklaring om fortsatt servicesamverkan.

 • Statliga servicekontoret invigs i Finspång
  Den 19 oktober invigs det statliga servicekontoret på Bergslagsvägen 4 i Finspång. Medverkande vid invigningen är bland andra Statens servicecenters kontorsområdeschef Jens Nordin och landshövding Carl Fredrik Graf.

 • Statliga servicekontoret invigs i Biskopsgården
  Den 6 oktober invigs det nya servicekontoret på Vårväderstorget 4 i Göteborg som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra Statens servicecenters regionchef Eva Arnell. Från Göteborgs stad deltar förvaltningsdirektören på Socialförvaltningen Hisingen, Christina Alvelin.

 • Servicekontor erbjuder Migrationsverkets service på fler orter
  Samverkan mellan Statens servicecenter och Migrationsverket utökas. Med start den 22 augusti och den 29 augusti erbjuds allmän service för Migrationsverkets räkning på ytterligare åtta statliga servicekontor runtom i landet.

 • Malmöborna ges kommunal och statlig medborgarservice på samma plats
  Malmö stad och Statens servicecenter inleder den 15 juni ett permanent samarbete om att samlad medborgarservice ska ges från stat och kommun på samma plats vid servicekontoren i Rosengård och på Värnhem. Nu går det att ställa barn i kö till förskola och ansöka om föräldrapenning vid ett och samma tillfälle.

 • Statliga servicekontor invigs i Borgholm och Järpen, Åre kommun
  Den 1 juni invigs servicekontor i Borgholm och Järpen, Åre kommun som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Statens servicecenter har nu 123 servicekontor.

 • Statliga servicekontoret invigs i Laholm
  Den 24 maj invigs det nya servicekontoret på Lantmannagatan 1B i Laholm som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters regionchef Eva Arnell och landshövding Brittis Benzler.

 • Statliga servicekontoret invigs i Gamlestaden
  Den 27 april invigs det nya servicekontoret på Rullagergatan 2 i Göteborg som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Lisbeth Schultze.

 • Örebroarna ges kommunal och statlig service på samma plats
  Örebro kommun och Statens servicecenter inleder den 25 april ett samarbete där samlad medborgarservice ges från stat och kommun på samma plats vid Näbbtorgsgatan 10 i Örebro. Nu går det att ansöka om föräldrapenning och samtidigt ställa barn i kö till förskola vid ett och samma tillfälle.

 • Nytt statligt servicekontor invigs i Malmö Värnhem
  Den 4 april invigs det nya statliga servicekontoret på Fredsgatan 21 i Malmö som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Anneli Hulthén.

 • Statens servicecenter erbjuder Migrationsverkets tjänster på fler orter
  Nu kan besökare till de statliga servicekontoren även få hjälp med Migrationsverkets digitala tjänster på servicekontoren i Eskilstuna, Jönköping och Linköping. Detta då pilotprojekt utökas med syfte att utreda möjligheten till samverkan på fler servicekontor.
Senast uppdaterad: 2019-03-05
Publicerad: 2019-02-13