Pressmeddelanden (RSS)


 • Migrationsverkets tjänster på fler statliga servicekontor
  Fler kan få hjälp med Migrationsverkets tjänster på statliga servicekontor. Den 10 oktober införs tjänsten på servicekontor i Västerås, Örebro C, Umeå, Växjö C, Sundsvall och Sollefteå.

 • Nu samlar vi statlig service i Hageby
  Den 5 oktober får invånare i Hageby i Norrköping närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statligt servicekontor flyttar in hos Rinkebys medborgarkontor
  Statens servicecenter finns nu på plats i Rinkeby. Med start den 24 augusti kan Rinkebybor få hjälp och vägledning i myndighetsärenden på kommunens medborgarkontor.

 • Servicekontor 135 öppnar i Lysekil
  Den 30 maj får invånare i Lysekil närmare till statlig service. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Nu öppnar vi ett statligt servicekontor på Råslätt i Jönköping
  Den 24 maj får invånare på Råslätt i Jönköping närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Servicekontor 133 öppnar i västra Stockholm
  Den 15 maj öppnar vi ett servicekontor vid Brommaplan. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Nu öppnar vi ett servicekontor i Nynäshamn
  27 april öppnar Statens servicecenter ett servicekontor i Nynäshamn. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statens servicecenter och Migrationsverket sluter avtal om samverkan
  Den 18 april ingick Migrationsverket och Statens servicecenter en överenskommelse om permanent samverkan. Under år 2023 kommer statliga servicekontor på 27 orter att erbjuda service gällande Migrationsverkets tjänster.

 • Idag öppnar vi servicekontor 131 i Helsingborg
  18 april öppnar Statens servicecenter ett servicekontor på Drottninghög i Helsingborg. Hit kan du vända dig för stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Skellefteåbor kan nu få id-kort på hemmaplan
  Nu blir det enklare för boende i Skellefteå med omnejd att ansöka om id-kort. Från och med den 8 februari går det att ansöka om Skatteverkets id-kort på Statens servicecenters servicekontor på Kanalgatan 77.

 • Nu inviger vi Malmös fjärde statliga servicekontor
  25 januari öppnar Statens servicecenter ett servicekontor på Mobilia i Malmö. Här erbjuds myndighetskontakt med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket samt Malmö stads kontaktcenter.

 • Samverkan klar med Domstolsverket för ökad service till medborgare
  Under 2023 kommer parter och vittnen i en förhandling kunna delta på distans via videolänk från ett statligt servicekontor. Tjänsten kommer i ett första skede att finnas tillgänglig vid nio servicekontor i landet.

 • Bättre service till Gottsundabor
  Uppsala kommun och Statens servicecenter inleder ett samarbete i Gottsunda. Medborgare kan få hjälp med olika frågor på ett och samma ställe i Gottsunda centrum.

 • Statliga servicekontoret invigs i Skäggetorp
  Den 1 december invigs det statliga servicekontoret i Skäggetorps centrum 1A, Linköping. Vid invigningen deltar bland andra Statens servicecenters regionchef Tobias Lundin och kommunstyrelsens ordförande, Kristina Edlund.

 • Statliga servicekontoret invigs i Sölvesborg
  Den 29 november invigs av Statens servicecenter ett statligt servicekontor på Köpmansgatan 6 A i Sölvesborg. Medverkande vid invigningen är bland andra Region Blekinges vice ordförande i regionstyrelsen Kevin Ny, Statens servicecenters regionchef Marie Edman Ljungholm och Sölvesborgs kommuns näringslivschef Stefan Olofsson.

 • Migrationsverket och Statens servicecenter fördjupar samverkan
  Ökad tillgänglighet till Migrationsverkets tjänster och hjälp med fler myndighetsärenden hos Statens servicecenter. Det är inriktningen när myndigheternas generaldirektörer den 31 oktober undertecknade en avsiktsförklaring om fortsatt servicesamverkan.

 • Statliga servicekontoret invigs i Finspång
  Den 19 oktober invigs det statliga servicekontoret på Bergslagsvägen 4 i Finspång. Medverkande vid invigningen är bland andra Statens servicecenters kontorsområdeschef Jens Nordin och landshövding Carl Fredrik Graf.

 • Statliga servicekontoret invigs i Biskopsgården
  Den 6 oktober invigs det nya servicekontoret på Vårväderstorget 4 i Göteborg som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra Statens servicecenters regionchef Eva Arnell. Från Göteborgs stad deltar förvaltningsdirektören på Socialförvaltningen Hisingen, Christina Alvelin.

 • Servicekontor erbjuder Migrationsverkets service på fler orter
  Samverkan mellan Statens servicecenter och Migrationsverket utökas. Med start den 22 augusti och den 29 augusti erbjuds allmän service för Migrationsverkets räkning på ytterligare åtta statliga servicekontor runtom i landet.

 • Malmöborna ges kommunal och statlig medborgarservice på samma plats
  Malmö stad och Statens servicecenter inleder den 15 juni ett permanent samarbete om att samlad medborgarservice ska ges från stat och kommun på samma plats vid servicekontoren i Rosengård och på Värnhem. Nu går det att ställa barn i kö till förskola och ansöka om föräldrapenning vid ett och samma tillfälle.

 • Statliga servicekontor invigs i Borgholm och Järpen, Åre kommun
  Den 1 juni invigs servicekontor i Borgholm och Järpen, Åre kommun som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Statens servicecenter har nu 123 servicekontor.

 • Statliga servicekontoret invigs i Laholm
  Den 24 maj invigs det nya servicekontoret på Lantmannagatan 1B i Laholm som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters regionchef Eva Arnell och landshövding Brittis Benzler.

 • Statliga servicekontoret invigs i Gamlestaden
  Den 27 april invigs det nya servicekontoret på Rullagergatan 2 i Göteborg som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Lisbeth Schultze.

 • Örebroarna ges kommunal och statlig service på samma plats
  Örebro kommun och Statens servicecenter inleder den 25 april ett samarbete där samlad medborgarservice ges från stat och kommun på samma plats vid Näbbtorgsgatan 10 i Örebro. Nu går det att ansöka om föräldrapenning och samtidigt ställa barn i kö till förskola vid ett och samma tillfälle.

 • Nytt statligt servicekontor invigs i Malmö Värnhem
  Den 4 april invigs det nya statliga servicekontoret på Fredsgatan 21 i Malmö som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro. Medverkande vid invigningen är bland andra civilminister Ida Karkiainen, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och landshövding Anneli Hulthén.

 • Statens servicecenter erbjuder Migrationsverkets tjänster på fler orter
  Nu kan besökare till de statliga servicekontoren även få hjälp med Migrationsverkets digitala tjänster på servicekontoren i Eskilstuna, Jönköping och Linköping. Detta då pilotprojekt utökas med syfte att utreda möjligheten till samverkan på fler servicekontor.

 • Nu finns Arbetsförmedlingens kundtorg på alla statliga servicekontor
  Den 1 december tog Statens servicecenters servicekontor i Gävle över delar av den service som Arbetsförmedlingen har erbjudit på sina kundtorg. Därmed är överenskommelsen från 2019 om samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter uppnådd. Denna service till kunderna finns nu på landets 118 servicekontor.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till servicekontoret i Gävle
  Den 1 december tar Statens servicecenters servicekontor i Gävle över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Kundtorgstjänsten finns nu på samtliga statliga servicekontor.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till servicekontoren i Göteborg
  Den 15 november tar Statens servicecenters servicekontor i Göteborg över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Statligt servicekontor invigs i Liljeholmen
  Den 1 november invigs det nya servicekontoret i stadsdelen Liljeholmen i Stockholm, som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till servicekontoren i Stockholms län
  Den 1 november tar Statens servicecenters servicekontor i Stockholms län över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar till servicekontoren i Malmö och Ystad
  Den 18 oktober tar Statens servicecenters servicekontor i Malmö och Ystad över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Ökad digital inkludering i fokus under Digitalidag
  Den 15 oktober deltar Statens servicecenter i Digitalidag. Utvalda servicekontor får besök från Pensionsmyndigheten och Skatteverket som på plats kan visa besökare e-tjänster från sina myndigheter. Generaldirektör Åsa Lindh deltar i samtal om hur vi kan stötta medborgare när alltfler samhällstjänster finns online.

 • Ny adress och Arbetsförmedlingens kundtorg till servicekontoret i Katrineholm
  Den 11 oktober flyttar Statens servicecenters servicekontor i Katrineholm in till den nya lokalen på Köpmangatan 20. Samtidigt tar servicekontoret i Katrineholm över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

 • Nu ges medborgarna i Araby, Växjö, både statlig och kommunal service på samma plats
  Växjö kommun och Statens servicecenter inleder den 4 oktober ett samarbete om att samlad medborgarservice ska ges från stat och kommun på samma plats vid Medborgarkontoret i det socialt utsatta området Araby. Nu går det att ansöka om föräldrapenning och ställa barn i kö till förskola på samma plats vid ett och samma tillfälle.

 • Statens servicecenter erbjuder Migrationsverkets tjänster i Borlänge, Mariestad och Visby
  Nu kan Statens servicecenters besökare få hjälp med Migrationsverkets digitala tjänster på servicekontoret i Borlänge, Mariestad och Visby. Den 1 september startar ett pilotprojekt som ska ge svar på om tjänsten kan utökas till fler servicekontor i landet.

 • Förstudie om domstolarna kan använda statliga servicekontor
  På flera platser i landet kan det komma att bli enklare för medborgare som ska delta i en förhandling vid en domstol. Domstolsverket har tillsammans med Statens servicecenter startat en förstudie med målet att utreda förutsättningarna för tjänstesamverkan på ett antal av de 117 statliga servicekontor som finns runt om i landet.

 • Lokal klar för samlad service från stat och kommun i Örebro
  Våren 2022 flyttar Statens servicecenters servicekontor och Örebro kommuns servicecenter ihop. Hyresavtalet tecknades den 7 juni och flytten går till stadsbibliotekets tidigare lokaler vid Olof Palmes torg.

 • Migrationsverket och Statens servicecenter i nytt samarbete
  Migrationsverket och Statens servicecenter inleder samverkan i ett pilotprojekt. Med start den 1 september 2021 ska servicekontoren i Borlänge, Mariestad och Visby bland annat ge stöd till besökare som vill använda Migrationsverkets digitala tjänster.

 • Statligt servicekontor invigs i Ulricehamn
  Den 1 juni invigs det nya servicekontoret i Ulricehamn som ett led i regeringens satsning på utökad lokal statlig närvaro.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar in till ytterligare 7 servicekontor
  I maj tar ytterligare sju av Statens servicecenters servicekontor i Borås, Halmstad, Helsingborg, Karlstad, Linköping, Skövde och Varberg över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Därmed erbjuder 99 servicekontor denna service.

 • Statens servicecenter etablerar verksamhet för e-handel i Kiruna
  Regeringen beslutade den 24 mars att tio myndigheter varav merparten universitet ska ansluta sig till Statens servicecenters tjänst för e-handel. Statens servicecenter får även i uppdrag att etablera ett kontor i Kiruna.

 • Viktig milstolpe när Bolagsverket börjar använda Heroma
  Statens servicecenter har nu infört löne- och personalsystemet Heroma till Bolagsverket som är första kundmyndighet att driftsätta systemet. Statens servicecenter räknar med att cirka 100 000 statliga löner för bland annat de största myndigheterna i statsförvaltningen inom en fyraårsperiod kommer att hanteras i systemet.

 • Granskningsrapport om statlig administration välkomnas
  – Statens servicecenter välkomnar Riksrevisionens granskning som visar på vikten av centralisering och samordning inom den statliga administrationen för konkreta resultat, säger Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar in till ytterligare 4 servicekontor
  I mars tar ytterligare fyra av Statens servicecenters servicekontor i Fagersta, Karlskoga, Trelleborg och Örebro över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Därmed erbjuder 92 servicekontor denna service.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar in till ytterligare 4 servicekontor
  I februari tar ytterligare 4 av Statens servicecenters servicekontor i Jönköping, Trollhättan, Uppsala och Visby över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Därmed erbjuder 88 servicekontor denna service.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar in till ytterligare 3 servicekontor
  Den 18 januari tar ytterligare 3 av Statens servicecenters servicekontor i Lidköping, Lund och Umeå över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Därmed erbjuder 84 servicekontor denna service.

 • Fler nya kunder till Statens servicecenter
  Statens servicecenter tecknade i början av december en avsiktsförklaring med Jordbruksverket för leverans av lönetjänster i lönesystemet Heroma.

 • Arbetsförmedlingens kundtorg till ytterligare 12 servicekontor
  I december tar ytterligare 12 av Statens servicecenters servicekontor över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg. Vid årsskiftet erbjuder 81 servicekontor denna service.

 • Nu ges medborgarna i Rosengård både statlig och kommunal service på samma plats
  Malmö stad och Statens servicecenters servicekontor i Rosengård har inlett ett samarbete där samlad medborgarservice ges från stat och kommun på samma plats. Nu går det att ställa barn i kö till förskola och samtidigt ansöka om föräldrapenning vid ett och samma tillfälle.
Senast uppdaterad: 2019-03-05
Publicerad: 2019-02-13